Onze missie: Add FM value to our client’s business!

Door de wereldwijde uitbraak van de coronavirusziekte Covid-19 werkt het merendeel van de medewerkers van gemeente Capelle a/d IJssel sinds half maart thuis. Van de een op de andere dag is de werkomgeving niet meer het gemeentehuis, maar de thuisomgeving. Voor iedereen is het thuiswerken anders, afhankelijk van de omstandigheden thuis en de aard van werkzaamheden die gedaan worden voor de gemeente.

Het doorvoeren van coronamaatregelen op kantoor, zoals looplijnen, afstand tussen werkplekken, desinfectie en een beperkte bezetting, zorgde ervoor dat in sommige gevallen wel weer op kantoor kon worden gewerkt. Om te leren van de situatie en daar plannen op te baseren voor de toekomst werd het programma Werken met Covid gestart. Belangrijke input hiervoor was het achterhalen hoe medewerkers van gemeente Capelle a/d IJssel de (werk)situatie tijdens corona ervaren.

We voerden het onderzoek uit onder alle medewerkers van de gemeente en behaalden maar liefst 70% respons. De resultaten gaven inzicht in hoe het gaat met de verbondenheid, het welzijn, de werk-privébalans en de productiviteit van de medewerkers en specifiek welke kenmerken van de thuiswerkplek en het 1,5 meter kantoor daarop van invloed zijn. Ook kreeg opdrachtgever inzicht in de behoefte aan ondersteuning van de medewerkers en wat de gemeente zou kunnen ondernemen om de betrokkenheid op peil te houden.

Kortom, de gemeente kan vooruit met de informatie die zij nu heeft over haar medewerkers in de huidige (werk)situatie. Zo zijn ze ervan verzekerd dat ze mét en vóór de medewerker hun dienstverlening op gebied van facilitair en huisvesting data-gedreven verder kunnen ontwikkelen.