Onze missie: Add FM value to our client’s business!

Buitenomgeving

De masterclass ‘Werkplektransformatie – Hoe en waarom de werkpraktijk verandert en welke bestuurlijke en maatschappelijke gevolgen dat heeft’ neemt deelnemers mee op een tijdreis van eerdere werkplektransformaties naar de toekomstige werkpraktijk van ‘kenniswerk’. Deelnemers leren het onderliggend patroon te doorgronden. De afgelopen 150 jaar is er geen moment geweest waarin we voor een grotere uitdaging stonden dan nu voor het hernieuwd inrichten van manieren van werken. We zijn aanbeland bij een kantelpunt waarin bedrijven heldere strategische keuzes moeten maken hoe, wanneer en waar ze hun werknemers laten werken. Halfslachtigheid ten opzichte van sectorgenoten kan op termijn schadelijke gevolgen hebben voor de concurrentiepositie en zelfs het voortbestaan van bedrijven.

De masterclass geeft antwoorden op vragen die bestuurders, facility en real-estate professionals bezighouden en is tevens stof voor HR-professionals, docenten, onderzoekers, werkplekadviseurs, innovatiemanagers en beleidsmakers. De opgedane kennis stelt deelnemers in staat organisaties te adviseren en begeleiden naar toekomstige manieren van werken.

Na hybride en op afstand, lonkt een nieuwe manier van werken…

Hoe ziet de toekomst van kantoorwerk eruit? Waarom is hybride werken geen duurzaam model? Hoe passen coworking spaces en digital nomads in het toekomstige kantoorlandschap? Hoe leiden technologische innovaties tot ongekende productiviteitsstijging? Waarom CEO’s willen vasthouden aan kantoor? Waarom werkplektransformaties op den duur leiden tot betere werkomstandigheden? Hoe organiseren bedrijven zich in de toekomst? Wat doet de toekomstige werkpraktijk met de concurrentiepositie van bedrijven? Welke ingrijpende gevolgen staan de vastgoed- en FM-markt te wachten? Waar is de toekomst al begonnen? Welke oorzaak en gevolg gebeurtenissen zijn onderliggend aan werkplektransformaties? Hoe kan dit sturend principe worden toegepast op bestaande activiteiten om prestaties te verbeteren? Op al deze vragen krijgen deelnemers antwoorden gedurende deze eendaagse.

Hoe en waarom de werkpraktijk verandert en welke bestuurlijke en sociale gevolgen dat heeft.

Prijs

Deelname kost € 799,= exclusief BTW

Data en locatie

2024
  • Eindhoven, dinsdag 5 maart
  • Utrecht, donderdag 7 maart
  • Amsterdam, maandag 18 maart
  • Den Haag, woensdag 20 maart

Tijdstip

09:30 – 18:00 uur incl. lunch van 12:30 – 13:30 uur en informele borrel van 17:00 – 18:00 uur

Programma

09:30    Inleiding en programma

09:45    De 1e en 2e werkplektransformatie

10:45    Pauze

11:00    De evolutie van kantoren

11:30    Van het hybride tijdperk naar 3e werkplektransformatie

12:30    Lunchpauze


13:30    Onderliggend patroon van werkplektransformaties

14:00    Toepassingen van het werkplektransformatiepatroon

14:30    4e werkplektransformatie

15:00    Pauze

15:30    Wat gebeurt er al in andere dimensies

16:00    Bestuurlijke en sociale gevolgen

17:00    Einde formele dagprogramma

Deel deze masterclass met je collega’s of netwerk.

LinkedIn
WhatsApp
Facebook

Over dr. Herman Kok

De masterclass wordt georganiseerd door Shign, onderzoekers op het snijvlak van ruimte en organisatie. De uitvoering wordt verzorgd door dr. Herman Kok, directeur Shign, universitair docent Wageningen University en gespecialiseerd in Workplace Transformation en Vital Work Environments.

Sinds de eerste lockdown in maart 2020 bestudeert en onderzoekt dr. Herman Kok de ontwikkelingen rondom thuiswerken, hybride werken en alternatieve manieren van werken. Een bibliotheek aan wetenschappelijke studies, marktanalyses, trendrapportages en consultancyverslagen ligt ten grondslag aan deze masterclass. Nieuwsgierig waarom thuiswerken nu wel ineens de norm is, dook Herman ver terug in de tijd om patronen in werken en huisvesten te doorgronden.

Herman ontdekte een samenspel van verschillende antecedenten die uiteindelijk ertoe leiden dat nieuwe manieren van werken wijdverspreid worden. Dit patroon van werkplektransformaties stelt ons nu in staat om te voorspellen hoe het werken in de toekomst eruitziet. Het biedt daarnaast het management een methode om huidige manieren van werken te vernieuwen en om prestaties te verbeteren.

Volg je liever de masterclass in-company samen met collega’s? Dat kan ook. Stuur dan een mail naar herman.kok@shign.nl en vermeld daarin dat het een in-company aanvraag betreft. We nemen dan snel contact met je op om de mogelijkheden door te spreken.