Onze missie: Add FM value to our client’s business!

Buitenomgeving

De masterclass Workplace Transformation neemt deelnemers mee op een tijdreis van veranderingen in manieren van werken: verleden, heden en toekomst. De afgelopen 250 jaar is er geen moment geweest waarin bedrijven voor grotere uitdagingen stonden dan nu: het nadenken over en vormgeven van nieuwe manieren van werken. Bedrijven kiezen massaal voor hybride werken als tussenoplossing, als ‘the best of both worlds’. Dit is vooral gedreven door de onzekerheid over hoe toekomstig werken eruitziet of eruit kan zien.

Bedrijven vinden het lastig een gegronde visie te ontwikkelen op de toekomstige bedrijfshuisvesting en werkplek. Nu vermoeden ze dat het kantoor nog cruciaal is voor cultuur, verbinding en samenwerken. Niets is minder waar. Traditionele manieren van werken werden eerder door toedoen van onder andere technologische innovaties doorbroken. Hybride werken is ‘the worst of both worlds’ blijkt uit onderzoek en luidt een transitie in naar volstrekt andere en toekomstbestendige manieren van werken. In de race voor talent en concurrentievoordeel gaat het tussen brick and mortar en remote.

Na hybride en op afstand, lonkt een nieuwe manier van werken…

Deelnemers van de masterclass leren het onderliggend patroon van werkplektransformaties te doorgronden en de toekomst van werken te kunnen inrichten voor de organisatie die ze vertegenwoordigen. De masterclass geeft antwoorden op vragen die bestuurders en facilitair- en vastgoed professionals bezighouden. Tevens is het stof voor HR-professionals, docenten, onderzoekers, werkplekadviseurs, innovatiemanagers en beleidsmakers. De opgedane kennis stelt deelnemers in staat organisaties te adviseren en begeleiden naar toekomstige manieren van werken.

Prijs

Deelname kost 799,- exclusief BTW

Data en locatie

2024
  • Eindhoven, dinsdag 5 maart – geweest
  • Utrecht, donderdag 7 maart – geweest
  • Den Haag, woensdag 20 maart – inschrijven nog mogelijk
 
Data voor het najaar volgen op korte termijn. 

Tijdstip

09:30 – 18:00 uur incl. lunch van 12:30 – 13:30 uur en informele borrel van 17:00 – 18:00 uur

Programma

09:30    Inleiding en programma

09:45    De 1e en 2e werkplektransformatie

10:45    Pauze

11:00    De evolutie van kantoren

11:30    Van het hybride tijdperk naar 3e werkplektransformatie

12:30    Lunchpauze


13:30    Onderliggend patroon van werkplektransformaties

14:00    Toepassingen van het werkplektransformatiepatroon

14:30    4e werkplektransformatie

15:00    Pauze

15:30    Wat gebeurt er al in andere dimensies

16:00    Bestuurlijke en sociale gevolgen

17:00    Einde formele dagprogramma

In-company masterclass

Volg je liever de masterclass in-company samen met collega’s en zelfs opdrachtgevers? Dat kan ook. Stuur dan een mail naar herman.kok@shign.nl en vermeld daarin dat het een in-company aanvraag betreft. We nemen dan snel contact met je op om de mogelijkheden door te spreken.

Referenties

Deel deze masterclass met je collega’s of netwerk.

LinkedIn
WhatsApp
Facebook

Over dr. Herman Kok

De masterclass wordt verzorgd door dr. Herman Kok. Herman is Lead Researcher en eigenaar van Shign, onderzoekers op het snijvlak van ruimte en organisatie. Daarnaast is hij universitair docent aan Wageningen University en verzorgt hij courses in Workplace Transformation en Entrepreneurship.

Sinds de eerste lockdown in maart 2020 bestudeert en onderzoekt dr. Herman Kok de ontwikkelingen rondom thuiswerken, hybride werken en alternatieve manieren van werken. Een bibliotheek aan wetenschappelijke studies, marktanalyses, trendrapportages en consultancy-verslagen ligt ten grondslag aan deze masterclass. Nieuwsgierig waarom thuiswerken nu wel ineens de norm is, dook Herman ver terug in de tijd om patronen in werken en huisvesten te doorgronden.

Herman ontdekte een samenspel van verschillende antecedenten die uiteindelijk ertoe leiden dat nieuwe manieren van werken wijdverspreid worden. Dit patroon van werkplektransformaties stelt ons nu in staat om te voorspellen hoe het werken in de toekomst eruitziet. Het biedt daarnaast het management een methode om huidige manieren van werken te vernieuwen en om prestaties te verbeteren.